Mei
26
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 26 mei 11:30 uur

Gandhaya Quartet

Het Gandhaya Quartet speelt een bijzondere en originele combinatie van Braziliaanse muziek gekruid met ritmische elementen uit Indiase klassieke muziek: een samensmelting van verschillende werelden die zowel luisteraars als dansers boeit!

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Het ensemble is in 2018 ontstaan op het Rotterdamse conservatorium, waar deze vier veelzijdige musici elkaar ontmoetten en de ruimte namen om op zoek te gaan naar een nieuwe muzikale weg.

De Braziliaanse fluitist Angelo Ursini zet de warme, melodische en ritmische sound neer die zo kenmerkend is voor zijn land. Landgenoot Juliano Abramoway voegt daar de rijke kleuren uit de Ottomaanse en Griekse regio’s aan toe, stijlen waarin hij zich tijdens zijn studie heeft verdiept. Rafael Durão uit Portugal is de groovende percussionist die authentieke Braziliaanse ritmes toevoegt. Tarang Poddar uit India begeleidt het geheel met Braziliaanse ritmes op zijn tabla en zijn verrassende stemimprovisaties, in India bekend als ‘konnakol’.

Het resultaat is een eigen stijl, waarin je als voornaamste bron de Braziliaanse muziek zult herkennen met een verrassende twist: het beste van verschillende werelden, waar je aandachtig naar luistert of op danst!

Bezetting:
Angelo Ursini - fluit
Juliano Abramovay - 7-snarige gitaar en oud
Tarang Poddar - tabla
Rafael Durão - percussie

Foto's: Zsolt Szederkenyi

Chovendo na Roseira (Tom Jobim)
Receita de Samba (Jacob do Bandolim)