Mrt
17
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 17 maart 11:30 uur

Flora de Geus Trio

Europese jazz met zangeres Flora de Geus in een intieme trio-bezetting.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Jazz-zangeres Flora de Geus weerspiegelt een Europese jazzsound met haar eigen composities, poëtische teksten en arrangementen. In samenwerkingsprojecten rond haar liefde voor jazz vindt Flora de Geus altijd manieren om de tijd waarin we leven weer te geven door middel van haar muziek en woorden. In dit concert speelt zij samen met contrabassist Alessandro Fongaro en gitarist Olivier van Niekerk. 

Flora studeerde aan Codarts en reist inmiddels tussen Parijs, Berlijn en Rotterdam waar ze in verschillende bezettingen optreedt. Ze heeft de eer gehad om te leren van grote musici als Izaline Calister, Ilja Reijgoud en Riccardo del Fra en stond op podia als het North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival, Bimhuis en BIRD Rotterdam.

Alessandro Fongaro, een Italiaanse bassist en componist, won tijdens zijn studie aan Codarts de Erasmus Jazz Prijs, studeerde cum laude af en is sinds 2017 gastdocent aan Codarts waar hij improvisatie doceert en ensembles begeleidt.

Gitarist Olivier van Niekerk heeft zich vanaf jonge leeftijd verdiept in jazz. Hij won in 2014 het Prinses Christina Jazz Concours, trad op in onder andere het Bimhuis, Lantaren Venster en het North Sea Jazz Festival en was te horen bij Radio2 NPO Soul & Jazz en te zien bij De Wereld Draait Door.

Foto: Anna Kerestzy

Hieronder beluister je drie nummers uit 'The Berlin Sessions’:

Out of my Head
Still
Saga for a Friend