Feb
25
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 25 februari 11:30 uur

Ella Zirina en Daan Kluwer

Uitverkocht

Gitariste Ella Zirina en saxofonist Daan Kluwer vormen samen een jazzduo met verrassende lyrische improvisaties en verhalende melodielijnen.

koop hier je kaartje

Beide musici worden beschouwd als nieuwe beloftes van de Nederlandse muziekscène. Ze zijn diep geworteld in zowel de klassieke als de jazztraditie, een achtergrond die leidt tot verrassend samenspel.

Met hun eigen composities én interpretaties van stukken uit het American Songbook, vertellen zij hun eigen muzikale verhaal in lyrische improvisaties en verhalende melodielijnen. Ze nemen je mee op een muzikale reis die je laat wegdromen en tegelijkertijd op het puntje van je stoel doet zitten.

Saxofonist en componist Daan Kluwer (1998) is in 2023 cum laude afgestudeerd aan Codarts Rotterdam en staat aan het begin van een glansrijke muzikale carrière. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven: hij was onder andere onderwerp van de NTR documentaire New Generation en is tevens uitgenodigd als Jonge Held bij Podium Klassiek.

Hij is een veelgevraagd sideman en solist in zowel grote als kleine ensembles. Zo was hij onderdeel van toonaangevende orkesten als het Jong Metropole, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en de New Composers Pool en maakt hij deel uit van verschillende jazzensembles als Klankpoeder, Where’s Dillie en het Loet van der Lee Quintet.

Ella Zirina (1997) is een gitariste en componiste uit Letland met een passie voor de verschillende mogelijkheden en timbres van haar instrument. Haar composities, opgebouwd uit melodische improvisaties, laten duidelijk haar persoonlijke klank horen.

In 2023 rondde Ella haar masteropleiding cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2023 bracht zij haar debuutalbum uit met haar trio Intertwined dat genomineerd werd voor een Edison Jazz Award.

Zij heeft net als Daan al een indrukwekkende live reputatie. Zo heeft ze samengewerkt met musici als Kurt Rosenwinkel, Joey Baron (op het North Sea Jazz Festival 2023), Tineke Postma, Ben van Gelder en vele anderen. Ze trad op als solist met het Jazz Orchestra of The Concertgebouw en speelde in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en het Jong Metropole.

Melancholia in G-major, compositie Daan Kluwer
Infant Eyes - Wayne Shorter, Daan Kluwer & Mike Boddé
Black Is The Colour, Ellar Zirina solo