Mrt
24
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 24 maart 11:30 uur

Elizabeth Simonian, Baer Traa & Bart de Win

Uitverkocht

Een concert door drie muzikale geestverwanten met sprankelende meerstemmige vocalen en een harmonieus samenspel in muziekstijlen als roots, jazz en pop.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Elizabeth Simonian, Baer Traa en Bart de Win hebben Codarts als grote gemene deler en speelden daarnaast in verschillende verbanden met elkaar. In het Heerenhuys treden ze voor het eerst als trio op.

Voor het optreden in de Heerenhuyskamer hebben de drie gekozen voor het thema ‘verbinding’. Ze duiken in hun eigen repertoire en hun persoonlijke favorieten, op zoek naar liedjes waarin een diepere connectie bestaat tussen mensen. Vervolgens geven ze daar hun eigen invulling aan. Met sprankelende meerstemmige vocalen, harmonieus samenspel en een veelvoud aan instrumenten in muziekstijlen als roots, jazz en pop, belooft dit een bijzonder en uniek concert te worden.

Bekijk ook vooral het linkje naar een mooie opname onderaan deze pagina.

De muziek van Elizabeth Simonian is niet in één categorie onder te brengen en dit heeft wellicht met haar achtergrond te maken. Ze werd geboren op Cyprus als kind van een Zweeds-Noorse moeder en een Armeense vader. Sinds haar conservatoriumtijd woont zij in Nederland. Elizabeth is een getalenteerde songwriter, die met haar fluwelen stem vele stijlen beheerst. Ze weet op een spannende manier Scandinavische afstandelijkheid te combineren met een mediterraan temperament.

Baer Traa is een soul- en americanaman. Opgegroeid in Venlo, in een nest van klassieke musici en omringd door symfonieën en sonates, zocht hij al snel zijn heil ergens anders: soulzangers als Marvin Gaye en Bill Withers, en songwriters als James Taylor en Jackson Browne vormden zijn inspiratiebron. Baer schrijft prachtige eigen nummers, maar is ook een geweldige vertolker van andermans repertoire. Naast zijn optredens geeft hij les en werkt hij als producer.

Bart de Win studeerde jazzpiano en -zang aan Codarts en werkt als hoofdvakdocent aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Zijn muzikale stijl varieert van jazz tot americana en alles ertussenin. Zijn eigen repertoire ontwikkelde zich steeds meer in de richting van rootsmuziek. Hij speelt in de bands van Gerard van Maasakkers en Iain Matthews, en sinds 2014 heeft hij zijn eigen band Tip Jar, met sterke wortels in de americana en bluegrass.

Bezetting:
Elizabeth Simonian (Zweden-Cyprus) - zang
Baer Traa (Nederland) – zang, gitaar
Bart de Win (Nederland) – piano, accordeon, zang

Verbinding