Jan
21
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 21 januari 11:30 uur

Duo Gaitar

Duo Gaitar mengt Braziliaanse muziek met jazz, chansons en cabaret. Maar bovenal hebben ze een grote liefde voor... liedjes.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Duo Gaitar, met Rutger Mathys op chromatische harmonica en Marijn van der Linden op gitaar, speelt naast jazz, latin en tangomuziek ook stijlen uit Rutger's muzikale roots, zoals chanson en kleinkunst.

Het duo is ontstaan in Rotterdam waar Rutger aan Codarts studeerde, en Marijn sinds 2012 de Escola Portátil de Música Holanda leidt, het eerste ‘filiaal’ van deze choro-school buiten Brazilië.

Het duo speelde al concerten op het Brussels- en North Sea Jazz Festival, nam in 2022 een sessie op bij VPRO’s Vrije Geluiden en brengt in het voorjaar van 2024 hun debuutalbum “Duo Gaitar” uit, waarmee zij een ode brengen aan het lied.

Het duo kiest voor breekbaarheid met fragiele songs als “Normandy”, maar evengoed voor de dansbare Latin-feel in “Una Storia d’Amore” of een straight-ahead jazz approach in “Drops”. Stuk voor stuk eigen composities. In de eerste plaats kiezen ze voor vriendschap. Dat hoor je in Marijn’s “Waltz for Rutger” en hun cover van “You’ve Got a Friend in Me”. Deze plaat is een trip door verschillende genres met een magische combinatie van twee topvirtuozen als gids.

Duo Gaitar