Okt
01
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 1 oktober 11:30 uur

Duo Bottasso

De broers Nicolò (viool, altviool, trompet) en Simone Bottasso (diatonische trekzak) spelen avontuurlijke en verrassende wereldmuziek, met eigen composities en interpretaties van Italiaanse volksliedjes.

Het nieuwsgierige duo is altijd op zoek naar een compromis tussen instrumentale verfijndheid en explosieve energie en improvisatie.

In de muziek van deze virtuoze en verfijnde rasmuzikanten hoor je een mooi evenwicht tussen populaire melodieën, uitgewerkte ritmes en een zoektocht naar het ideale geluid, waar altijd de erfenis van hun Italiaanse roots in doorklinkt.

De broers groeiden samen op in de provincie Cuneo en spelen inmiddels al twintig jaar samen. Simone woont nu in Rotterdam en Nicolò in Turijn, en die afstand is voor hen een echte troef geworden die zorgt voor een internationale visie, buitengewone keuzes en een publiek dat zich uitspreidt over Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Ze stonden er al op verschillende podia, regelmatig in samenwerking met andere muzikanten.

In het Heerenhuys presenteert het duo onder andere nieuwe composities geschreven voor het project “Tour of Italy – 100 years ago”, een soundtrack voor een verzameling korte films die 100 jaar geleden opgenomen zijn in hun thuisland.

Bezetting:
Simone Bottasso: diatonische accordeon
Nicolò Bottasso: viool, trompet

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje
Teaser van Duo Bottasso
Teaser van Duo Bottasso