Sep
21
Poëzie in het Park

21 september 19:30 uur, Parkpaviljoen

Presentatie Poëziebundel HERFST - de laatste Zomeravond

De laatste echte Zomeravond, voor de herfst begint, staat in het teken van de presentatie van de Herfstbundel. Laat je deze avond meevoeren door de poëzie in het Parkpaviljoen in de luwte van de stad.

Poëzie moet je niet enkele lezen maar ook horen.

Deze avond verteld Dean Bowen over zijn keuzes voor de werken in de bundel en dragen zeven Rotterdamse dichters; Peer Hommel, Miguel Santos, Montana Hogenboom, Benzokarim, Angelika Geronymaki, Amber Rahantoknam en Edwin de Voigt een geselecteerd werk uit de bundel voor.

De herfst luiden we gezamenlijk in met voordracht van Dean Bowen begeleid door Eva van Manen op gitaar.

De bundel

De poëziebundel ‘Herfst’ is een seizoensuitgave van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis. Deze bundel is samengesteld door Dean Bowen en geïnspireerd op het seizoen Herfst, met nieuw werk van eigen hand en o.a. Benzokarim, Henriette Roland Holst, M. Vasalis, Hendrik Marsman en Safia Elhillo. De poëziebundel wordt 21 september om 19:30 uur gepresenteerd voor Parkcafé Parqiet. In het herfstseizoen is de gratis bundel voor alle bezoekers bij de ondernemers in het Park verkrijgbaar.

Dean Bowen

Dean Bowen is dichter, programmamaker en redacteur. Hij startte zijn carrière in de spoken word scene, was stadsdichter van Rotterdam en is bekend om zijn bevlogen voordrachten. Hij staat op de schouders van grote vertellers die met de poëzie betekenis geven aan de wereld om ons heen. Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken voor de seizoensbundel. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International, Derek Otte (Winter), Naaz (Lente) en Burgemeester Aboutaleb

Inloop 19:00, aanvang 19:30. De avond duurt ongeveer 75 minuten en vind plaats in het Parkpaviljoen op de Badenpowelllaan 2.

Dit event is al geweest
Meld je hier aan