Feb
14
Flora in het Park

Parkpaviljoen, woensdag 14 februari, 13:00 uur

Cursus bloembedden ontwerpen: Deel 1

Wil je je verdiepen in het Park en leren hoe je prachtige combinaties van vaste planten en bollen samenstelt voor je eigen tuin én meewerken met de hoveniers van het Park? In deze driedelige cursus leer je van ontwerper Jacqueline van der Kloet alles over de ontwerp-principes van een tuin die elk seizoen een prachtig beeld geeft.

Alle drie de dagen bevatten een kennis en een praktijk deel waarin je meewerkt in de bloembedden in het Park, ontworpen door Jacqueline. Voor de liefhebbers van het Park met of zonder groene vingers. De drie delen zijn een serie, maar ze zijn ook los te volgen.

Deel 1: Woensdag 14 februari

Jacqueline leert je over over de ontwerp-principes van de huidige en nieuwe bloembedden voor het Parkpaviljoen. En we maken de bloembedden van Jacqueline klaar voor de lente. In de praktijk met je handen in de aarde waar je ondertussen al je vragen kan stellen aan Jaqueline en de hoveniers van het Park.

Dit event is al geweest
Koop hier een kaartje

Woensdag 1 mei
Op 1 mei neemt Jacqueline je niet alleen mee naar de bloembedden, maar ook naar de Oud Hollandse tuin voor Dudok in het Park. Hier leer je over hoe de voorjaarbloeiers en de vaste planten gefaseerd na elkaar bloeien en een prachtog beeld geven. En je werkt en kijkt mee bij de onkruidrondes.

Woensdag 16 oktober
Op 16 oktober is het laatste deel van de cursusreeks van Jacqueline. In oktober is het tijd om bollen te planten voor het voorjaar. Niet alleen in het Park, maar ook goed om te weten voor in je tuin of op je balkon. In dit deel leer je bijvoorbeeld over bollenontwerpen, soorten en de lasagnatechniek. Ook planten we de bollen in de net aangelegde plantbedden direct voor het Paviljoen.

Lijkt het je leuk om vaker met ons mee te werken? Met al de opgedane kennis over de bloembedden van Jacqueline kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Meld je aan via info@hetparkinrotterdam.nl en we houden je op de hoogte over de werkzaamheden van het vrijwilligersteam van het Park.