Okt
22
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 22 oktober 11:30 uur

Cocoliche Trio

Een optreden van het Cocoliche Trio garandeert de herkenbare opwindende ritmes van de afro-latin muziek en de dromerige melodieën en harmonieën van tango en jazz.

Cocoliche is een trio met verschillende muzikale achtergronden maar dezelfde passie: Latijns-Amerikaanse muziek en jazz. Een optreden van dit drietal garandeert de herkenbare opwindende ritmes van de afro-latin muziek en de dromerige melodieën en harmonieën van tango en jazz. Spaanse, Italiaanse, tango-, jazz- en latin-invloeden ontmoeten en beïnvloeden elkaar, waardoor een nieuwe gemeenschappelijke taal ontstaat: het nieuwe cocoliche.

Cocoliche is een taal die in het begin van de 20e eeuw in Buenos Aires is gecreëerd door Italiaanse immigranten en Argentijnse inwoners. Verscheidene woorden en uitdrukkingen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Honderd jaar later keert het proces terug: een Argentijnse, een Chileen en een Italiaan ontmoeten elkaar ditmaal in Europa, midden in een ultra-geglobaliseerde samenleving. De drie musici zien hun project als een resultaat van al deze vermenging, zoals hun voorouders ooit meemaakten.

Bezetting:

Aleksandra Tonelli - piano
Argentijnse pianiste, componiste en arrangeur

Giuseppe Bordasco – bas
Italiaanse bassist woonachtig in Rotterdam

Luis Daniel Mora Matus – drums
Chileense drummer/componist die momenteel ook in Rotterdam woont

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje
Cocoliche Trio: The Clover