Jun
23
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 23 juni 11:30 uur

Chieko & Eve

Celliste Chieko Donker Duyvis en harpiste Eve Matin laten hun achtergrond doorklinken in hun muziek, je hoort invloeden uit Peru, Perzië, Brazilië en Japan.

koop hier je kaartje

Samen met de Peruaans-Perzische harpiste Eve Matin vormt de Braziliaans-Japanse celliste Chieko Donker Duyvis een nieuw duo. In het universum van Chieko & Eve word je als luisteraar op betoverende wijze mee op reis genomen door een wereld van originele composities, waarin de invloeden van impressionisten als Ravel en Debussy samenkomen met Latijns-Amerikaanse folklore en vrije improvisaties.

Je hoort eigen werk en bijzondere arrangementen van bekende Latijns-Amerikaanse stukken zoals bijvoorbeeld ‘Cucurucucu Paloma’, waarvan je hieronder een video ziet. Kristalheldere harpklanken, gepassioneerd cellostrijkwerk en tweestemmige zang vloeien samen in prachtige harmonieën en droomachtige soundscapes.

Afgestudeerd aan het Rotterdamse Codarts bewandelt Chieko Donker Duyvis inmiddels een internationale carrière waarin ze een avontuurlijke samenwerking aangaat met diverse disciplines. In de links lees je de recensies over Chieko en vind je meer over haar achtergrond.

 “Chieko zocht en vond haar eigen creatieve pad, weg van genres en grenzen.” - NRC

Chieko Donker Duyvis is een muzikale duizendpoot. Ze speelt cello, componeert, arrangeert en improviseert. En als kers op de taart is ze gezegend met een prachtige stem!” - Podium Witteman

Het is een heel bijzonder project wat me heel na aan het hart ligt, en een van de mooiste plekken waar ik dit zou willen uitvoeren zou de intieme sfeer van het Heerenhuys zijn.” – Chieko Donker Duyvis

Bezetting:
Chieko Donker Duyvis – cello, zang
Eve Matin – harp, zang

Cucurucucu Paloma - Chieko & Eve
Selva Interna (Inner Jungle)