Jan
14
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 14 januari 11:30 uur

AYÊ

Het kwartet AYÊ speelt een warme mix van Braziliaanse, jazz en Portugese muziek, met zowel eigen als bestaande nummers, waarin je hun afkomst uit Venezuela, Portugal en Spanje terughoort.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

De vier jonge muzikanten hebben via Codarts hun weg gevonden in Rotterdam en het ensemble AYÊ opgericht, een kwartet waarin zij gezamenlijk hun creativiteit kwijt kunnen.

De musici duiken samen het proces in van componeren, vanaf de eerste noot van de melodie tot het verhaal dat zij delen; de teksten die zij zelf schrijven vormen daarbij het startpunt. Van daaruit voegen zij ieder hun eigen muzikale taal toe, waarin je hun afkomst uit Venezuela, Portugal en Spanje terughoort, aangevuld met alle techniek en inspiratie die zij tijdens hun studies jazz en latin aan het Rotterdamse conservatorium Codarts hebben opgedaan.

Door jazzkleuren te mengen met traditionele ritmes uit Zuid-Amerika en het Caribische gebied gaan zij verder dan hoe deze muziek gewoonlijk klinkt, met in de bezetting een verrassende toevoeging van hobo, bespeeld door zangeres Inês Kosters. 

Inês Kosters - zang en hobo
Francisco Rodriguez - piano
Eva Serrano - contrabas en zang
Lucas Zegrí - drums en percussie