Jan
07
Heerenhuyskamerconcert

Zondagochtend 7 januari 11:30 uur

Agathe Ensemble

Het strijkerscollectief Agathe Ensemble speelt werk van haar eerste album 'Intimate Sketches', met muziek van drie Oost-Europese componisten: Janáček, Bartók en Sjostakovitsj.

Dit event is al geweest
koop hier je kaartje

Alle tracks op dit debuutalbum, oorspronkelijk bedacht als pianominiaturen, zijn voor het eerst gearrangeerd voor en opgenomen door strijkers. Cellist Iván Nogueira heeft alle muzikale bewerkingen voor het strijkkwartet gemaakt, intiem, folkloristisch en soms zelfs virtuoos.

Het album is als een uniek boek uitgebracht, met illustraties die geïnspireerd zijn op de muziek en boeiende achtergrondverhalen. Voor het boek heeft cellist Iván Nogueira samengewerkt met kunstenaar Roland Toth.

Tijdens dit concert wordt het werk van ‘Intimate Sketches’ live gespeeld, de musici zowel het werk van Roland Toth als de muziek toelichten.

Aleksandra Kwiatkowska - viool
Ella van de Mespel - viool
Almudena González-Regueral - altviool
Iván Nogueira - cello

Programma:
Béla Bartók
- Allegro Barbaro, Sz. 49
- Drie Hongaarse Volksliederen uit Csik, Sz35a

Leos Janáček
- Intimate Sketchen
- Drie Moravische volksdansen

Dmitri Sjostakovitsj
- 24 Preludes, Op. 24 (selectie)
- 7 Dansen van de Poppen

Het Agathe Ensemble bestaat uit internationale jonge professionele musici. Ze delen hun passie voor kamermuziek met elkaar en hun publiek. Agathe houdt ervan om op verfrissende wijze boeiende programma's te presenteren in diverse settings. Het plezier van samen muziek maken heeft hen aangezet tot nog meer ambitie, strevend naar concerten van hoogwaardige kwaliteit zowel qua inhoud als uitvoering. Agathe vindt het leuk om muziek te verbinden met haar historische achtergrond en verhalen, geïnspireerd door Europese volksmuziek, en beeldende kunst te integreren in hun produc:es.

Het Agathe Ensemble is verbonden aan het Batavierhuis, de muziekmakersplek in Delfshaven op loopafstand van het Park, waar regelmatig concerten te bezoeken zijn.

Foto: Karen van Gilst

Presenting: Intimate Sketches