Poëziebundel 'Herfst' door Adbelkader Benali

De nieuwste poëziebundel ‘Herfst’ is samengesteld door dichter, programmamaker en presentator Abdelkader Benali. Hij heeft zich laten inspireren door het grootste groene rijksmonument van de stad en het seizoen van de vallende bladeren, oogst en het afnemende licht.

De poëziebundel ‘Herfst’ wordt op 21 september gepresenteerd op het Feest van het Woord in het Park te Rotterdam. Het hele seizoen wordt de bundel gratis aangeboden aan de wandelaars in het Park bij alle horecagelegenheden in en rondom het Park.

Poëziebundel 'Herfst'

Bij het meest poëtische seizoen, de herfst, past een dichtbundel die de herfst uitbundig viert, met rottend fruit, vallende bladeren, verlaten terrasjes en een bloedende maan. De bundel is gothic, weemoedig en verleidelijk. Abdelkader, schrijver en programmamaker, schreef nieuw werk en selecteerde gedichten van dichters van over de hele wereld, met het Park in gedachte.

Feest van het Woord

Op zaterdag 21 september, van 16:00 tot 18:00 uur, vieren wij de kracht van het woord op het Feest van het Woord. Samen met dichters uit de bundel draagt gastheer Abdelkader voor, tussen de bloembedden van Jacqueline en onder de dikste plataan van het Park.

Meld je hier aan voor het Feest van het Woord.

Lees hier meer over het Feest van het Woord

Poëzie in het Park

De poëziebundel Herfst is onderdeel van Poëzie in het Park. Het Park en de poëzie gaan al lang hand in hand. Beide zijn ruimtes waar de innerlijke mens wordt verzorgd en kennen een lange gezamenlijke geschiedenis. Elk seizoen brengt Stichting het Park in samenwerking met het Veerhuis een gratis bundel uit, met als doel bezoekers te raken met de schoonheid van poëzie en deze wonderschone plek.

De bundel ‘Herfst’ is de 9e uitgave. Eerdere edities werden samengesteld door Derek Otte, Dean Bowen, Elfie Tromp, Naaz, Burgemeester Aboutaleb, Poetry International, Benzokarim en Elten Kiene.