Poëtische Zomeravond met Elten Kiene

Elten Kiene stelde speciaal voor jou de poëziebundel ‘Zomer’ samen en presenteerde de knalgele bundel op de zonovergoten zomeravond in het Park.

Elten nam ons mee de zomer in met een avond die alle zintuigen prikkelde. Languit in het gras, luisterend naar het betoverende spel van Romano Haynes op fluiten en hang (steeldrum) en Kaoutar Gadir op gitaar en zang kwamen de bezoekers bij van de stadse drukte. Voor sommigen was het wat spannend dit te combineren met zonnegroet en diepe ademteugen. Maar de weldaad van het Park deed alle bezoekers weer in het hier en nu op aarde komen. Een avond zoals we nog niet eerder beleefden in het Park. Ontspannen en met hernieuwde energie zakten we de zomernacht in.

De bundel bevat een prachtige verzameling gedichten uit alle windstreken en is gratis af te halen bij ondernemers in het Park.

poëziebundel Zomer
Elten Kiene, Kaoutar gadir, Romano Haynes
Iets met Yoga, iets met Muziek, iets met Poëzie

Heb je al dit moois gemist, treur niet, er zijn nog twee Zomeravonden met Elten, Kaoutar en Romano en iets met yoga, muziek en poëzie op 25 juli en 8 augustus onder de bomen in het Park.

Reserveer hier je kaartje met of zonder Yogamatje

Niets hoeft op te houden vanavond

De bomen niet bij de lucht, ons kleed niet bij het gras, het gras bij de grond, de wijn bij de bodem, de lont bij de fles, er zijn

ontelbare nachten en dagen er is zo weinig tijd, er is niemand zo dichtbij als jij, je adem niet bij je mond, de nacht niet bij de ochtend mijn vinger niet waar hij je arm raakt

ik leg mij eindeloos zacht aan je voeten

Thomas Mölhlmann (Baarn, 1975)
Uit: Kranen Open, Uitgeverij Prometheus, 2009

Lees dit gedicht hardop en laat jezelf meenemen door het ritme. Subtiel, veelzeggend met weinig woorden. Met voldoende rust tussen de regels door om te voelen waar het over gaat. Liefde.

Elten Kiene

Elten Kiene is spoken-word artiest, presentator en yogadocent. Het samenbrengen van verschillende werelden met woordkunst als belangrijkste instrument loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Speciaal voor de poëziebundel schreef hij nieuw werk geïnspireerd op de zomer en het Park en selecteerde poëzie van o.a. Radna Fabias, R. Dobru en Jules Deelder.

Elk seizoen een gratis poëziebundel
Het Park en poëzie verzorgen beide de innerlijke mens en delen een lange geschiedenis. Elk seizoen wordt een gastredacteur- dichter uitgenodigd om een selectie te maken geinspireerd op het Park en het jaargetijde. De seizoensbundels zijn een uitgave van Stichting het Park i.s.m. het Veerhuis. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International (Herfst), Derek Otte (Winter), Naaz (Lente), Burgemeester Aboutaleb (Zomer), Dean Bowen (Herfst) Elfie Tromp (Winter) en Benzokarim (Lente).

De poëziebundel is gratis op te halen voor alle bezoekers van het Park bij o.a Parqiet, Dudok in het Park.