Vacature voorman/vrouw hovenier

Stichting het Park in Rotterdam zoekt een voorman/vrouw met passie voor groen en aandacht voor historie.

Rotterdam, fulltime

Het Park, naast de Euromast, de Maas en midden in het centrum van de stad, is het grootste groene rijksmonument van Rotterdam. Het Park is 21 hectare groot en ontworpen door vader en zoon Zocher vanaf 1852. Momenteel doormaakt het stadspark een grondige renovatie om het stapsgewijs in de oude luister te herstellen.

Het Park is meer dan een groene buitenruimte. Het afgelopen jaar is ‘Stichting het Park in Rotterdam’ opgericht om het park met een hoge kwaliteit te onderhouden en te beheren. Daarnaast maakt de stichting een cultureel en educatief programma met o.a. exposities, poëzie, lezingen en rondleidingen op het snijvlak van cultuur en natuur. Dit alles vanuit een eigen paviljoen midden in het Park, het Parkpaviljoen. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze geliefde plek.

We bouwen aan een team van hoveniers die onder leiding van de voorman/vrouw hovenier met passie voor groen en aandacht voor de cultuurhistorische waarde aan het Park werkt. Samen zetten we ons in om het Park de aandacht te geven die zij verdient.

Functie en profiel

Het hoveniersteam onderhoudt 21 hectare park bestaande uit bos, gazons, waterpartijen, heesters, bijzondere plantenborders, de Oud Hollandse tuin, heemtuin, slingerende half verharde paden, bruggen en bijzonder meubilair.

De werkzaamheden bestaan uit een breed pallet aan taken van alle denkbare hovenierswerkzaamheden die je binnen een historisch stadspark kunt verwachten.

Als voorman/vrouw hovenier vervul je een belangrijke rol in het Park en de stichting. Je hebt veel inhoudelijke kennis over het beheer van groen erfgoed en gevoel voor het werken in de publieke ruimte. Als voorman/vrouw kan jij een heldere planning en werkverdeling maken, het team enthousiasmeren en je beschikt over uitstekende leidinggevende capaciteiten. Je bent een enthousiaste, ondernemende en inspirerende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve, verbindende vaardigheden.

Verder beschik je over:

• Een afgeronde opleiding vakbekwaam hovenier of vergelijkbaar bij voorkeur aangevuld met specifieke cursussen of certificaten (erfgoed, heftruck, gebruik kettingzaag, e.d.)

• Een professionele en flexibele werkhouding

• Leidinggevende capaciteiten

• Uitstekende communicatieve vaardigheden met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

• Affiniteit met Rotterdam, publiek groen en oog voor de cultuurhistorische waarde

• VCA basis

• Ruime ervaring als hovenier

De organisatie

De organisatie bestaat uit een directeur, een allround medewerker communicatie, programma en productie, een voorman/vrouw hovenier en drie hoveniers. Je rapporteert aan de directeur van de stichting.

Voor het onderhoud en beheer wordt samengewerkt met de gemeente Rotterdam en de jaarbestekhouder (groenaannemer). Samen met de directeur maakt je heldere afspraken over de werkzaamheden en taakverdeling in het Park.

Je maakt de inzet van vrijwilligers mogelijk door ze te betrekken bij specifieke onderhoudstaken.

Wij bieden

Werken bij het Park betekent een waardevolle bijdrage leveren in een historische context en een plaats van betekenis voor alle Rotterdammers.

• Een unieke en inspirerende werkomgeving in het groen midden in de stad

• Een fulltime functie, met een brutosalaris van minimaal 2800,- en maximaal 3600,- per maand op basis van ervaring, leeftijd en opleidingsniveau, exclusief vakantiegeld

Meer informatie

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nienke van Wijk via info@hetparkinrotterdam.nl of op 010-3136255.

Solliciteren

Wij ontvangen graag je motivatie met CV per e-mail t.a.v. Nienke van Wijk via info@hetparkinrotterdam.nl.

Het bevallige en aantrekkelijke van eene door kunst nagebootste natuur bestaat toch geheel in die vloeijende en harmonische zamenbrenging van lijnen, door heuvelachtige beweging der gronden, aangename buiging der oevers van waterpartijen en wandelpaden, en door groeperingen der beplanting daargesteld;

J.D.Zocher. 14 april 1852