Vacature marketing- communicatie- en community medewerker (senior)

Stichting het Park in Rotterdam zoekt een ervaren (senior) marketing-, communicatie- en community medewerker om ons team te versterken.

Rotterdam, vanaf 32 - 40 uur per week, startdatum zo spoedig mogelijk

Wie zijn wij?

Stichting het Park in Rotterdam zorgt voor het grootste groene rijksmonument van de stad. Het Park, naast de Euromast, de Maas en midden in het centrum van de stad is 21 hectare groot en is vanaf 1852 ontworpen door vader en zoon Zocher. Het is de meest geliefde groene plek van Rotterdammers en biedt plaats aan festivals, zonaanbidders, wandelaars, sporters en minnaars van rust en reuring.

Het Park is de basis, het decor en de buitenzaal van het programma van de stichting en is veel meer dan een groene buitenruimte. Vanuit het Parkpaviljoen, dat binnenkort gerenoveerd wordt, vertellen we het verhaal van het heden en het verleden van het Park en bieden we een breed scala aan culturele en educatieve activiteiten aan. Van exposities en poëzie tot muziek en wandelingen. Ons doel is om alle stadsbewoners en parkbezoekers te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

Ons team van hoveniers onderhoudt het Park op het hoogste niveau. Zodat bezoekers kunnen genieten van het bos, gazons, waterpartijen, heesters, bijzondere plantenborders, de Oudhollandse tuin, heemtuin, slingerende paden, bruggen en de bomen.

Stichting het Park is in 2022 opgericht en nog volop in ontwikkeling. We zijn op zoek naar een ervaren marketing-, communicatie- en community medewerker (senior) om ons team te versterken.

Wat ga je doen?

Als marketing-, communicatie- en community medewerker (senior) versterk je onze on- en offline positie en bouw je aan een gemeenschap van Parkliefhebbers. Je ontwikkelt en voert (online) campagnes uit die onze missie en visie uitdragen. Je wordt een belangrijk boegbeeld van de organisatie en rapporteert direct aan de directeur van de stichting.

Wie ben jij?

Je bent een strategisch denker met een vlotte pen, ook in het Engels, en je kan het verhaal van het Park op een uitnodigende en verbindende manier vertellen. Je bent georganiseerd en hebt oog voor detail. Je bent bedreven in het leiden van communicatiecampagnes tot het beheren van onze (online) aanwezigheid. Je bent creatief, een natuurlijk netwerker en hebt een passie voor het vertellen van ons verhaal en het opbouwen en betrekken van onze community. Je bent thuis in het culturele veld en hebt affiniteit met stadsnatuur. Een relevant netwerk is een pré.

Verder heb je/ ben je:

- Een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau
- Minimaal 5 jaar ervaring in marketing en/of communicatie, bij voorkeur in de culturele sector.
- Uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden in zowel Nederlands als Engels
- Ervaring met systemen zoals Microsoft Office, Mailchimp, Adobe Creative Cloud, Google Analytics, Meta, kaartverkoopsystemen en CMS.
- Een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid met liefde voor het Park en de natuur
- Creatief, innovatief en altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons verhaal te vertellen en onze community te betrekken
- Gestructureerd, zorgvuldig en stressbestendig, met de flexibiliteit om buiten reguliere kantooruren te werken indien nodig

Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen, maar denk je dat de functie bij je past? Stuur ons dan zeker je motivatie.

Wat bieden wij?

Werken bij Stichting het Park betekent een waardevolle bijdrage leveren aan een van de belangrijkste plekken voor alle Rotterdammers. Je komt te werken op een inspirerende locatie met een leuk team bestaande uit zowel programmamakers als hoveniers. 

- Een unieke kans om mee te bouwen aan een jonge bevlogen organisatie
- Een passend salaris tussen €3.200,- en maximaal €4.500,- afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en leeftijd, exclusief 8% vakantietoeslag.
- Een reis- en onkostenvergoeding.
- 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
- Mogelijkheid tot het volgen van relevante opleidingen en trainingen en uitwisselingen met en excursies naar vergelijkbare stadsparken.

Solliciteren?

Solliciteer en wees welkom in ons team!

Stuur uiterlijk voor 24 juni je motivatiebrief en CV naar info@hetparkinrotterdam.nl t.a.v. Nienke van Wijk. De procedure bestaat uit twee gesprekken en een casus, het eerste gesprek vindt plaats op 3 juli.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact met ons op via info@hetparkinrotterdam.nl of bel naar 010-3136255.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld