Vacature directeur het Park
VACATURE GESLOTEN
19/07/2022 | STICHTING HET PARK IN ROTTERDAM – vacature


Stichting het Park in Rotterdam zoekt een directeur met liefde voor groen en hart voor cultuur.

Rotterdam, fulltime.

Het Park krijgt voor het eerst een directeur. Een nieuwe functie op een historische plek.

Het Park is een rijksmonument in Rotterdam, gelegen naast de Euromast en het Erasmus MC. Het Park is 21 hectare groot en ontworpen door vader en zoon Zocher in de 19de eeuw. Het wordt op dit moment in opdracht van de gemeente Rotterdam in samenwerking met Stichting Droom en Daad grondig gerenoveerd en krijgt een kwaliteitsimpuls.

 

Om het Park na deze transformatie toekomstbestendig te maken is ‘Stichting het Park in Rotterdam’ opgericht. De ambitie van de stichting is om een hoge kwaliteit te realiseren voor de uitvoering van onderhoud en beheer, programmering, communicatie, fondsenwerving en de verbinding met de stad. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van de natuur en activiteiten in dit prachtige Rotterdamse Park.

 

Onderhoud en beheer

Onder leiding van de directeur zorgt een team van bevlogen hoveniers dat het Park op een professionele en zorgvuldige manier wordt onderhouden en beheerd. De directeur heeft veel inhoudelijke kennis over het beheer van het Park en werkt regelmatig in het onderhoud mee. Je maakt de inzet van vrijwilligers mogelijk door ze te betrekken bij specifieke onderhoudstaken.

 

Programmering en communicatie

In het Park is tijdens alle seizoenen iets te beleven: een wandeling, een culturele activiteit of genieten van flora en fauna. De directeur ontwikkelt en draagt zorg voor een gevarieerd programma dat het hele jaar aanspreekt. Het Parkpaviljoen aan de Baden Powelllaan, voormalige TBC-lighal uit 1937, wordt verbouwd tot thuisbasis van de stichting, waar bezoekers alle informatie over het Park vinden. De verbouwing start binnenkort en wordt samen met de directeur ingevuld. De stichting zet in op heldere, informerende en inspirerende communicatie, zodat alle publieksgroepen makkelijk hun weg vinden naar en in het Park. De directeur draagt hieraan bij met effectieve online en offline communicatie.

 

Fondsenwerving

Om extra activiteiten mogelijk te maken zullen de ‘Vrienden van het Park’ in het leven worden geroepen. De vrienden zijn toegewijd aan de natuur en de cultuur van het Park. Samen maken zij bijzondere dingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een culturele toevoeging, zoals een kunstwerk, een speelplek voor kinderen, bijzondere activiteiten, zoals een Midzomernachtfeest of een kwaliteitsimpuls van de Heemtuin. De directeur is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van de relatie met de Vrienden van het Park.

 

Verbinding met de stad

Het Park is van en voor alle Rotterdammers. De directeur zorgt dat bezoekers op een toegankelijke en inspirerende manier hun weg in het Park vinden. De directeur is verantwoordelijk voor het vormen en koesteren van een groep toegewijde vrijwilligers. Iedereen die wil meewerken aan het Park krijgt hiervoor de ruimte. Bijvoorbeeld als tuin-assistent of rondleider. De directeur werkt nauw samen met de ondernemers in het Park, de gemeente Rotterdam en de groenaannemer die het onderhoud van het Park uitvoert. De directeur betrekt omwonenden van het Park en ondernemers en erfpachters bij het parkcomité, dat meedenkt over de ontwikkelingen.

 

Jouw profiel

Als directeur ben je het gezicht van het Park en de stichting. Je bent een enthousiaste, nieuwsgierige, ondernemende en inspirerende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve, verbindende en empathische vaardigheden. Als professional kan je goed samenwerken en aansturen, en leg je makkelijk contact met doelgroepen, zoals bewoners, ondernemers, de gemeente en subsidiënten.

 

Verder beschik je over:

• Een relevante afgeronde opleiding op hbo+ niveau

• Liefde voor groen

• Hart voor cultuur

• Een professionele en flexibele werkhouding

• Uitstekende communicatieve vaardigheden met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

• Affiniteit met Rotterdam

• Bewezen vaardigheden in plannen en organiseren

 

De organisatie

Als directeur krijg je de kans om de organisatie op te bouwen en een klein team samen te stellen. Je stelt een deskundige voorman-hovenier aan die de dagelijkse zorg en onderhoud van het groen uitvoert. Daarnaast ga je op zoek naar een community manager. Samen met het team bouw je een netwerk op met bewoners, bezoekers en ondernemers.

Voor het onderhoud en beheer wordt samengewerkt met de gemeente Rotterdam en de jaarbestekhouder (groenaannemer), je maakt heldere afspraken over de werkzaamheden en taakverdeling in het Park.

 

Je ondersteunt de missie van Stichting het Park in Rotterdam, zodat ontwikkelingen en activiteiten altijd bijdragen aan de missie van de stichting.

 

Je rapporteert aan het bestuur van de stichting.

 

Wat ga je doen?

Je hebt de dagelijkse leiding in het Park en werkt mee in het groen.

Onderhoud en beheer

• Je stuurt met de voorman-hovenier het team aan dat zorg draagt voor beheer en onderhoud.

• Planningen maken in overleg met de voorman-hovenier en de gemeente Rotterdam.

• Je neemt initiatief voor overleggen met de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam en de jaarbestekhouder (groenaannemer).

 

Programmering en communicatie

• Je geeft vorm aan de programmering en communicatie.

• Je houdt kantoor in het Parkpaviljoen en geeft inhoudelijke invulling aan het programma van het paviljoen.

• De ontwikkeling van een gevarieerd programma dat het hele jaar aanspreekt.

 

Fondsenwerving en financiën

• Je stelt een wervingsplan op t.b.v. van externe financiering en sponsoring en geeft hier uitvoering aan door het leggen en onderhouden van contacten met bestaande en potentiële financiers (subsidiegevers, fondsen en sponsors).

• Je stelt de jaarlijkse begroting, deelbegrotingen en budgetten op en bewaakt en beheert deze.

• Je stelt het jaarverslag en bestuursverslag op en bent met de accountant verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening.

 

Verbinding met de stad

• Je draagt zorg voor de inbedding van het Park in stad en initieert samenwerking met relevante partijen.

• Je neemt deel aan overlegstructuren en deelt kennis met relevante partijen.

• Je ontwikkelt samen met de community manager strategische initiatieven voor verbinding met de stad.

• Je ontwikkelt samen met de community manager een beleid gericht op specifieke doelgroepen.

• Samen met de community manager bouw je een organisatie van enthousiaste vrijwilligers op.

 

 

Stichting het Park in Rotterdam nodigt geïnteresseerde kandidaten uit om voor 1 oktober 2022 een motivatiebrief en CV te sturen naar info@hetparkinrotterdam.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 14 oktober.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.